Çin’in Uygur zulmü gizli kamerada… Görüntüler dünyayı şoke etti

Son dakika: Çinin Uygur zulmü gizli kamerada... Görüntüler dünyayı şoke etti

Çin’in Uygurlara yönelik acımasız baskısının merkezindeki toplama kampları ifşa oldu. Gizli kamera görüntüleri Sincan’daki kampları ve baskının boyutunu gözler önüne serdi. Görüntüler kısa sürede dünyanın gündemine oturdu.

Dünya, Guan Guan isimli aktivist tarafından gizli kamera ile çekilen görüntüleri konuşuyor.

Son dakika: Çinin Uygur zulmü gizli kamerada... Görüntüler dünyayı şoke etti

Pekin’in Sincan Uygur Özerk Bölgesi’ndeki Uygur Türklerine yönelik insan hakları ihlallerini gözler önüne seren görüntüler ortaya çıktı

Kimliği bilinmeyen aktivist Guan bölgedeki sekiz şehri ziyaret etti ve yüksek riskli yolculuğu sırasında 18 kamp keşfetti

Guan tarafından çantaya gizlenen bir kamera ile çekilen görüntüler kısa sürede sosyal medyada viral oldu ve dünyanın gündemine oturdu.

Aktivist, Buzzfeed haber sitesinde 2017’den beri inşa edilen 268 olası gözaltı yerini belirlemek için uydu resimlerini kullanan raporundan ilham aldığını belirtti.

Son dakika: Çinin Uygur zulmü gizli kamerada... Görüntüler dünyayı şoke etti

Guan, iki yıl önce bölgeyi bisikletle dolaşmıştı ve Uygur dilinin okullarda yasaklandığını ve halkın kamplara gönderildiğini duyurmuştu.

Çinli aktivist yabancı gazetecilerin bölgeye girişinin yasak olduğunu öğrendikten sonra, baskıyı belgelemek için geri dönmeye karar verdi.

Kaynak:Hürriyet

DUK Vakfı

Erkin kullaniyor .

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir