Doğu Türkistanlı Öğrenciler İçin 2023-2024 Eğitim Yılı Burs Başvurusu Başladı

Dünya Uygur Kurultayı Vakfı tarafından her sene düzenli olarak devam etmekte olan Doğu Türkistanlı Öğrencilere Yönelik  burs ihtiyaçları tespit ederek destek oluyor 

Neden Bu Burs Programı?

Türkiye de yaşayan Uygur gençlerinin Maddı sıkıntı çekmeden en iyi eğitimini alması için bu programı devam ediyoruz.

Eğitim, kültürel mirasımızın ve toplumsal gelişimimizin temel taşıdır. 

Kim Başvurabilir? 
Programımız, Türkiye’de eğitim gören ve maddi zorluklarla karşılaşan Uygur gençlerine yöneliktir. Lisans, yüksek lisans veya doktora öğrencisi olmanız fark etmez; Önemli olan potansiyeliniz ve kararlılığınızdır.

Başvuru Süreci: 
Başvurular 13 Eylül 2023 tarihinde başlayacak ve 25 Eylül 2023 tarihinde sona erecektir. Başvuru yapmak için bu formu doldurmanız gerekmektedir. Başvuruda istenilen belgelerin tam ve eksiksiz bir şekilde sunulması önemlidir.


Başvuru Yapmak İçin : Burs Başvuru Formu




 Doğu Türkistanlı Öğrenciler İçin 2023-2024 Eğitim Yılı Burs
Doğu Türkistanlı Öğrenciler İçin 2023-2024 Eğitim Yılı Burs Talep Formu

Başvuru formu burada: Burs Başvuru Formu

İnsan Haklarının Unutulduğu Yer: Doğu Türkistan

Bugün anavatanlarında yalnızlaştırılan ve Çin’in devasa nüfusu içerisinde “egzotik” etnik unsurlar hâline getirilen Uygur Türkleri, günümüzde dünyada örneğine pek rastlanmayan otoriter rejimlerden birinin sömürge tebaası konumundadır. Tibet ve İç Moğolistan gibi bölgelerde de benzeri uygulandığı gibi, Doğu Türkistan’da da Müslüman Türklerin yüzlerce yıllık kültürel kimliği, dili ve dinî inançları tehdit altındadır.

Devam