Dolkun İsa, yeniden Dünya Uygur Kurultayı Başkanı seçildi

Kaynak: QHA

Dolkun İsa yeniden Dünya Uygur Kurultayı Başkanı seçildi | Yurt Haber

Doğu Türkistan’da milyonlarca Uygur, Kazak ve diğer Türk halklarının hapsedilmesi ve soykırıma varan uygulamalarına son vermesi için Çin’e uluslararası baskılar artıyor. Uygurların diasporadaki en büyük organizasyonu Dünya Uygur Kurultayı (DUK), 12-14 Kasım 2021 tarihlerinde Çek Cumhuriyeti’nin başkenti Prag’da uluslararası konferans ve 7. Genel Kurul Toplantısı yaptı. Toplantının sonunda, Dolkun İsa, yeniden Dünya Uygur Kurultayı Başkanı seçildi.

Dünya Uygur Kurultayı, 12-14 Kasım 2021 tarihlerinde Çek Cumhuriyeti’nin başkenti Prag şehrinde uluslararası konferans ve Genel Kurul Toplantısı yapıldı. DUK, Uygur İnsan Hakları, Demokrasi Merkezi ve bir Çek sivil toplum kuruluşu olan İnsan Hakları Forumu tarafından ortaklaşa düzenlendi. Dünya Uygur Kurultayı’nın gerçekleştirdiği başkanlık seçimlerinde Dolkun İsa, yeniden kurultayın başkanı seçildi. Ayrıca, Dünya Uygur Kurultayı (DUK/ WUC) yeni yönetim kurulu da belirlendi.

Dolkun İsa yeniden Dünya Uygur Kurultayı Başkanı seçildi | Yurt Haber

DOLKUN İSA: UYGUR SOYKIRIMI’NA SON VERMEK İÇİN GİDECEK ÇOK YOLUMUZ VAR

Dünya Uygur Kurultayı Başkanı Dolkun İsa, kurultayla ilgili düşüncelerini sosyal medya üzerinden paylaştı. İsa’nın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Dünyanın dört bir yanındaki Uygurların beni DUK başkanı olarak yeniden seçtiğini duyurmaktan mutluluk duyuyorum. Halkıma hizmet etmek bir onurdur, beni tebrik eden herkese teşekkür etmek istiyorum. (Çin’in) Uygur Soykırımı’na son vermek için daha gidecek çok yolumuz var. Bunu yapmak için elimden geleni yapacağım.”

BAĞIMSIZ DOĞU TÜRKİSTAN CUMHURİYETİNİN YILDÖNÜMÜNDE DÜNYA UYGUR KURULTAYI’NDAN TOPLANTI

Bağımsız Doğu Türkistan cumhuriyetlerinin yıldönümünde, Dünya Uygur Kurultayı (DUK), 12-14 Kasım 2021 tarihlerinde Çek Cumhuriyeti’nin başkenti Prag’da uluslararası konferans ve 7. Genel Kurul Toplantısı yapıldı. Doğu Türkistanlı akademisyen Doç. Dr. Erkin Emet, Dünya Uygur Kurultayı’nın Prag’da gerçekleşen toplantısına ilişkin, “Doğu Türkistan Cumhuriyetlerinin Kuruluşunu 12 Kasım’da Çekya’nın Başkenti Prag’da andık. Tekrar kurmanın yol haritası konuşuluyor.” paylaşımını yaptı.

AddThis Sharing ButtonsShare to FacebookShare to TwitterShare to LinkedInShare to GmailShare to Diğer

DUK Vakfı

Erkin kullaniyor .

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir