Uygur Krizine Küresel Müslüman Tepkisi

“Uygur Krizine Küresel Müslüman Tepkisi” başlıklı Yuvarlak Masa Toplantısı 29-30 Ocak 2022 tarihinde İstanbul’da gerçekleşti.

Uygur İnsan Hakları Projesi, Uygur Akademisi Vakfı, Dünya Uygur Kurultayı Vakfı, Doğu Türkistan Ulemalar Derneğinin ortaklaşa düzenlediği toplantıya Türkiye, Malaysiya, Endonezya, Avrupa ve Amerika’dan sivil kuruluş temsilcileri ve aktivistler katıldı.

Çin’in Uygurlara yönelik yürüttüğü soykırımına karşı İslam Dünyasında bir hareket başlatılması, soykırımı sona erdirmek için Müslüman devletlerin seferber edilmesi, İslam dünyasındaki örgütlerin iş birliğiyle ortak bir forumun oluşturulmasını amaçlayan toplantının ilk gününde yurtdışından gelen STK ların yaptığı işler anlatıldı. İkinci gününde ise guruplar halinde herkes bulunduğu ülkelerde bu ramazan ayından başlayıp gelecek sene Ramazan ayına kadar yapılacak etkinliklerle ilgili önerileri tartışıldı.

Katılımcılar Londra’daki Uygur Mahkemesinin soykırım kararını desteklediklerini ve Uygurları destekleme koalisyonu kurduklarını açıkladı.Daha sonra ortak bir çalışma programı belirlendi.

Toplantıdan kareler:

DUK Vakfı

Erkin kullaniyor .

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir