Çin’den salgın bahanesiyle ev hapsi! Uygur Türklerini ölüme terk eden skandal uygulama

Çin'den salgın bahanesiyle ev hapsi! Uygur Türklerini ölüme terk eden skandal uygulama

Uygur Türklerine karşı skandal tavırlarından vazgeçmeyen Çin yönetimi, koronavirüsü bahane ederek Uygurlara ev hapsi getirdi. Doğu Türkistan genelinde şehirlerarası seyahatler yasaklanırken hastaneler kapatıldı. Evlerinin kapısına kilit vurulan Uygur Türkleri aç bırakılarak ölüme terk edildi. Uygurlar ve Doğu Türkistan STK’larının 12 Eylül 2022 pazartesi sabah 10:00’da İstanbul’daki Çin konsolosluğu önünde protesto yapacağı bildirildi.

Çin'den salgın bahanesiyle ev hapsi! Uygur Türklerini ölüme terk eden skandal uygulama

Tüm dünyaya koronavirüsün yayılmasına sebep olan Çin yönetimi, Doğu Türkistanlılara karşı zalimce tavrını sürdürmeye devam ediyor. Doğu Türkistanlıları yok etmek için tüm işkenceleri uygulayan Çin, koronavirüsün tekrar yayıldığını bahane ederek Uygur Türklerine ev hapsi getiriyor.

Uygurların sokağa çıkmasının da engellendiği yasakta herhangi bir ürünün tedarik edilmesine izin verilmeyerek ölüme terk ediliyor. Sosyal medyada bazı Uygur Türklerinin açlıktan hasta olup hayatını kaybettiği görüntüler de viral oldu.

Çin daha önce Doğu Türkistan’daki Urumçi, Kaşgar, Gulca ve diğer şehirlerde aldığı karantina önlemini açıklamıştı. Karantina kapsamında, toplu taşıma kullanıma kapatılırken, şehirlerarası seyahat yasaklandı. Belirlenen illerde okullar tatil edildi, hastanelerin açık bırakıldığı söylenen acil servislerine hasta kabul edilmedi ve yerleşim alanları tam kapanmaya gitti.

Kaynak: TGRT

DUK Vakfı

Erkin kullaniyor .

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir