DÜNYA UYGUR KURULTAYI “NOBEL BARIŞ ÖDÜLÜ’NE” ADAY GÖSTERİLDİ !

Dünya Uygur Kurultayı girişimi ile kurulan , Uygurlar’a Çin Hükümeti soykırım ve insaniyete karşı cinayet sürdürüyor diyerek hüküm veren İngilteredeki “Uygur Mahkemesi ” ayrıca ” Dünya Uygur Kurultayı” Norveçte Nobel barış ödülüne aday gösterildi .

Norveç Liberal partisinin üst düzey üç yöneticisi bunu duyurdu.

Anna Breivik , ezilen millet uygurların daha da iyi bir hukuku için hizmet veren Uygur Mahkemesini Nobel barış ödülüne aday gösterdi.

” Uygurlar uzun yıllardan bu yana zhong guo yetkilileri tarafından sistematik soykırıma uğradı ” dedi Liberal Gençler partisi Başkanı Anna Breivik . o yine ” Dünya Uygur Kurultayı ve Uygur Mahkemesi , Uygurların uğradığı insaniyete karşı cinayet için çok önemli hizmet etti ” dedi.

Norveç Liberal partisinin reisi Guri Melby, ceza evindeki kişilik hukuk avukatı ve Hong Kong faaliyetçi kişilik hukuk avukatı Chow Hang Tong’u Nobel Barış ödülüne aday gösterdi.

17 Kasım 2022 tarihinden başlayarak 3 gün Norveç uygur komitesi ile Dünya Uygur Kurultayı , kamp şahitleri ile birlikte, Norveç parlamentosunada Uygurlara uygulanan soykırımı Norveç parlamentosuna kabul ettirme faaliyeti sürdürüldü.



Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir