DUK Heyeti Malezya Ziyaretinde.

24 Şubat 2023 tarihinde ,Dünya Uygur Kurultayı yürütme kurulu Başkanı Ömer kanat , DUK içişleri kurulu müdürü Bahtiyar Böre ve Muhacirler komitesi müdür yardımcısı Mehmet Çelepçi Malezya’ya giderek ,Malezya temsilciler meclisi başkanı Johari Abdul ile görüşme gerçekleştirdi. Görüşme sırasında yürütme kurulu başkanı Ömer Kanat , Uygurların güncel durumu ve Dünya Uygur Kurultayının yürüttüğü faaliyetleri özetleyerek , Malezya Hükümeti ve parlementosundan Çinin soykırımına uğrayam uygur halkına sahip çıkmasını talep etti.

Malezya temsilciler meclisi başkanı Johari Abdul görüşme sırasında ,kendisinin Uygur meselesini yakından takip ettiği ve Ömer kanat başçılığındaki DUK heyeti’nin arzu ve taleplerini yetkili yerler ile istişare edeceğini dile getirdi.

DUK heyeti bu seferki Malezya ziyaretinde yanı sıra, Müslüman Gençleri teşkilatı ABIM gibi önemli yerler ile görüşme sırasında , Uygurlara uygulanan soykırım hakkında yakından ilgi gösteren Malezya’daki tüm Rehberler ve teşkilatlara tüm uygurlar adına sonsuz şükranlarını sunmakla beraber , Müstebit Çin hakimiyeti’nin Uygurlara uygulayan soykırımının özellikle de islama veren zararlarının şu an da şiddet ile devam ettirdiğinin altını çizdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir