YAPAY ZEKA ChatGPTA: DOĞU TÜRKİSTAN ÇİN’İN İŞGAL ETTİĞİ BİR ÜLKEDİR!

Yapay zeka  ChatGPT Doğu Türkistan   ve Uygur Türkleri  sorusunu cevaplandırırken, Doğu Türkisan’in işgal edilmiş bir ülke olduğunu   açıkladı.

Çin yönetimi, ülkedeki teknoloji şirketlerine hizmet sağlayan ABD merkezli yapay zeka dil modeli ChatGPT uygulamasına Doğu Türkistan ve Uygur Türkleri yorumundan son derece rahatsız olduğu ve bu nedenle bu uygulamaya    yasak getirdiği bildirildi.

Pekin yönetiminin, ABD merkezli yapay zeka firması OpenAI  şirketinin  geliştirdiği ChatGPT’nin, Çin’in işgal ettiği Doğu Türkistan ve diğer bölgeler ile ilgili yaptığı yorumları ve bilgileri yaydığı gerekçesiyle yasaklandığı bildirildi.

Ülkenin en büyük sosyal medya platformu veya diğer bir ifadeyle “Twitter’ı” olarak bilinen Weibo’da bu  konu gündeme geldi. ChatGPT’nin Çin yönetiminin Uygur Türklerine karşı ciddi insan hakları ihlallerinde bulunduğuna yönelik haberlerden bahsetmesi üzerine videodaki sunucunun verdiği yanıt Çin’i rahatsız etti.

“DOĞU TÜRKİSTAN, İŞGAL EDİLEN BİR BÖLGEDİR”

ChatGPT, Doğu Türkistan’ın Çin tarafından işgal edilen bir bölge olduğunu bildirdi.

DOĞU TÜRKİSTAN İŞGAL EDİLEN BİR DEVLET MİDİR?

“Doğu Türkistan, İslam cumhuriyeti olarak bilinen, Çin tarafından işgal edilen bir bölgedir. Bu bölge, Çin tarafından Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi olarak adlandırılmaktadır. Doğu Türkistan, Türklerin ve Uygurların yaşadığı bir bölge olarak kabul edilmektedir. Ancak, İslam cumhuriyetinin resmi bir devlet olarak kabul edilmediğini ve Çin tarafından işgal edildiğini belirtmek gerekir.”

kaynak:uyghurnet,http://Uygur Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir