AVUSTRALYA, YENİ MAGNİTSKY YASASI ONAYLAYACAĞINI DUYURDU

Reuters ajansının haberine göre Avustralya Dışişleri Bakanı Marisa Payne, Avustralya’nın insan hakları ihlallerini kovuşturmak için ABD’ninkine benzer bir ” Magnitsky İnsan Hakları Yasası” çıkaracağını duyurdu.

Marisa Payne, 5 Ağustos’ta yaptığı açıklamada, yasanın “uluslararası terörizm failleri hedeflenen mali yaptırımlara ve seyahat kısıtlamalarına” izin vereceğini ve izin verilen yasanın Avustralya ve dünyanın neresinde olurlarsa olsun, yaptırımlara tabi olan kişi ve kurumlara mali yaptırımlar ve seyahat yaptırımlarının uygulanacağını bildirdi.



Gözlemciler, Marisa Payne’in Çin’den bahsetmemesine rağmen, yasanın Çin için geçerli olma ihtimalinin yüksek olduğunu ileri sürüyor. Bu yılın Mart ayında Amerika Birleşik Devletleri, Avrupa Birliği, Birleşik Krallık ve Kanada gibi ülkeler, Çin’in Uygurlara karşı zulmünde olumlu rol oynayan bazı Çinli yetkilileri cezalandırmıştı.

Bilgilere göre Avustralya, yaptırımların kapsamını genişletmek için yasaları yeniden gözden geçirerek bu yılın sonuna kadar hangi özel yaptırımlarını uygulanacağını belirleyecek.

Avustralya’daki Uygur örgütleri, Avustralya hükümetini, Çin’in Doğu Türkistan’daki “soykırım”ını tanımak için yasa çıkarmaya ve Çinli yetkilileri “soykırım”daki rolünden sorumlu tutmaya çağırıyor.

Kaynak: Türkistan Press

DUK Vakfı

Erkin kullaniyor .

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir