Doğu Türkistanlılar, yangın bölgelerine destek olmak için yola çıktı

Doğu Türkistanlılar, Türkiye’nin orman yangınıyla mücadelesine sessiz kalmadı. Yaşanan orman yangınlarına destek olmak için Uluslararası Doğu Türkistan STK’lar Birliğinden bir heyet, Antalya’nın Manavgat ilçesine doğru yola çıktı.

Türkiye’de yaşayan Doğu Türkistanlılar, yaşanan orman yangınlarına karşı Türk halkına destek olmak için felaket bölgelerinden Manavgat’a 30 kişilik bir ekip gönderdi. Uluslararası Doğu Türkistan STK’lar Birliğinin organizasyonuyla İstanbul’dan yola çıkan ekip, sembolik de olsa Doğu Türkistanlıların soydaş Türk halkıyla dayanışma içerisinde olduğunu ortaya koyacak.

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı E75Vc9bX0AAm-qY-1024x576.jpg

DOĞU TÜRKİSTANLILARDAN TÜRKİYE’NİN ORMAN YANGINLARIYLA MÜCADELESİNE DESTEK

Doğu Türkistan STK’lar Birliğinden konuya ilişkin, 3 Ağustos 2021 tarihinde yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde devam eden yangınların verdiği zararlar ve can kayıplar hepimizi derinden üzmektedir. Doğu Türkistanlılar olarak bu zorlu süreçte ülkemizin yanında olmak için Uluslararası Doğu Türkistan STK’lar Birliği Ekibi yola çıkmıştır. Doğu Türkistan STK’lar Birliği ve Mavi Hilal Cemiyeti, Doğu Türkistan Yeni Nesil Hareketi öncülüğünde yangın olan bölgeye elimizden geleni yapmak için yola çıktık.”

TÜRKİYE’NİN CİĞERLERİ BİR HAFTADIR YANIYOR

Türkiye’nin Akdeniz ve Ege bölgelerindeki bir çok noktada orman yangınları bir haftadır etkisini gösteriyor. Son 24 saatte Muğla’nın Marmaris, Bodrum ve Köyceğiz ilçeleri, Antalya’nın Manavgat ve Gündoğmuş ilçeleri ile Isparta’nın Sütçüler ilçesindeki yangınlarla mücadele sürüyor. Ülkenin Akdeniz ve Ege kıyılarını etkisi altına alan yangınlar, Adana, Mersin, Osmaniye gibi bir çok ilde etkisini gösterdi. Yangının sona erdiği bölgelerde soğutma çalışmaları devam ediyor.

Fotoğraf: AA | Manavgat

Kaynak: QHA

DUK Vakfı

Erkin kullaniyor .

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir