Uygur Aktivistler Çek Cumhuriyeti’inde Görüşmelerde Bulundu.

Uygur Hareketi, Uygur Araştırma Enstitüsü ve İlham Tohti İnsiyatifi yetkilileri, Çekya’da görüşmelerde bulundu; siyasileri, Uygur soykırımı ve zorla çalıştırılmasına karşı somut adımlar atmaya çağırdı.

Uygur Hareketi, Uygur Araştırma Enstitüsü ve İlham Tohti İnsiyatifi yetkilileri, 15 Mart 2023 tarihinde Çek Cumhuriyeti’nde faaliyetlerde bulundu. Uygur aktivistler, Çekya Senatosu Başkan Yardımcısı ⁦Jiří Oberfalzer ve Çekya Meclisi Başkan Yardımcısı Olga Richterová başta olmak üzere Çekya’daki önemli siyasi şahsiyetlerle görüşmeler gerçekleştirdi. 

ÇKP SOYKIRIMDAN SORUMLU TUTULMALI

Görüşmelerde, Doğu Türkistan‘da devam eden soykırıma karşı koymanın ve Çin Komünist Partisi’ni (ÇKP) sorumlu tutmanın yolları konuşuldu. Uygur aktivistler, siyasileri kayıp Uygur Türkleri için harekete geçmeye, somut adımlar atmaya çağırdı.

“TAAHHÜTLERİ İÇİN MİNNETTARIZ”

Uygur Hareketi icra direktörü Ruşen Abbas, Oberfalzer ile yaptığı görüşmelerini değerlendirerek “Önerileri ve Uygur soykırımı ile Uygur zorunlu çalıştırma politikalarına karşı koyma konusundaki taahhütleri için minnettarım” ifadesinde bulundu.

İlham Tohti İnsiyatifi sözcüsü Enver Can, “Senatör Jiri Oberfalzer tarafından bugün makamında kabul edilmekten onur duyuyor ve Uygurların insan hakları sorununa olan duyarlılığını takdir ediyoruz. Konuyla ilgili bir sonraki girişimini sabırsızlıkla bekliyoruz” dedi.

kaynak: http://uygur haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir