ÇEKYALI PARLAMENTER: NAZİ VE KOMÜNİST ZULMÜ ÇEKMEYENLER UYGURLARI ANLAYAMAZLAR

Olga: “Nazilerden ve Komünistlerden acı çekmeyenler, Uygurların çektiği acıyı anlayamaz.”

Hareketi Teşkilatı” lideri Sayın Abbas Abbas ve Uygur Araştırmaları Merkezi Başkanı Sayın Abdulhekim İdris, Çekya Temsilciler Meclisi Başkan Yardımcısı ve Milletvekili Olga Richterova ile bir araya geldi. Mart 2023.

Avrupa ülkelerinde faaliyetlerini sürdüren Washington D.C.’deki Uygur Hareketi Teşkilatı lideri ve Uygur Araştırmaları Merkezi Müdürü Abdulhekim İdris, 13-17 Mart tarihlerinde Yunanistan’ın başkenti Atina ve Çek Cumhuriyeti’nin başkenti Prag’ı ziyaret ederek düzenlenen bazı ülke liderleriyle görüşüyor.

16 Mart’ta Çek Cumhuriyeti’nin başkenti Prag’a vardılar ve Çek Cumhuriyeti’nin mevcut durumu hakkında bilgi sahibi olan Çek Temsilciler Meclisi Başkan Yardımcısı ve milletvekili Bayan Olga Richterova ile görüştüler. Uygurlar. Fransa, İngiltere ya da başka ülkeler olsun, bizim gibi Nazilerden ve komünistlerden hiç çile çekmemiş olanlar, bugünkü Uygurların çektiği acıyı anlayamaz” dedi.

Anlaşılan Abbas ve Abdülhekim İdris, 13 Mart – 16 Mart tarihleri ​​arasında 3 gün Yunanistan’da bulunmuş ve ardından Çek Cumhuriyeti’ne gelerek burada Yunan devlet liderleriyle bir araya gelerek üniversite öğrencilerine ders vermişlerdir. Çin’in Uygurlara karşı işlediği soykırım ve insanlık suçlarının delillerini sunmuşlar ve Uygurların acısını bu ülkedeki Uygurların ağzından ilk duyanlar olmuşlardır.

Anlaşılan Bayan Abbas, 14 Mart’ta Yunanistan Başbakanı’nın Ulusal Güvenlik Baş Danışmanı ve Savunma Bakanı Dr. özgürlük, demokrasi ve insan hakları. Uygurların maruz kaldığı soykırıma ve insanlık suçlarına göz yuman, hatta BM’de Uygurları seslendiren, Uygurların ortak açıklamalarının doğru tarafında yer almak istemeyen ve tarafsız olan böyle bir Avrupa ülkesi imajına yakışmıyor. Yunanistan gibi bir ülkenin

Anlaşılan Abbas ve Abdülhekim İdris, 14 Mart’ta Yunanistan Dışişleri Bakanlığı yetkilileriyle bir araya gelerek Uygur meselesini görüştüler Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, Yunanistan’ın şu anda uluslararası arenada tarafsızlık ve denge politikası izlediğini ancak bazı değişikliklerin kademeli olarak gerçekleştiğini belirtti. Yunanistan politikasında yer alıyor. Örnek olarak birkaç yıl önce Yunanistan’ın Rusya’ya karşı savaş alanında olmasının hayal bile edilemeyeceğini, ancak Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinden sonra Yunanistan’ın batı demokrasilerinin yanında yer alarak Rusya’yı cezalandırma durumunu vurguladıklarını söylediler. Abbas, Yunanistan Dışişleri Bakanlığı’ndaki yetkililerin açık bir şekilde şunları söyledi: “Rusya’nın Ukrayna’ya karşı saldırgan savaşı, Rusya’ya bakışımızı değiştirdi. Ancak Çin’e karşı tutumumuzu değiştirmek için başka bir savaşa ihtiyacımız yok” dedi.

13 Mart’ta ABD’nin Yunanistan Büyükelçisi George Tinusis ile de görüştüler. Abdulhekim İdris, büyükelçinin Uygurların mevcut durumu hakkında iyi haberlerinin olduğunu söyledi. Görüşmede Yunanistan’daki Uygurlar için neler yapılabileceği ele alındı. Uygur meselesine özel ilgi duyduğunu dile getiren George Tinusis, yaptığı konuşmada, diplomatik ilişkilerini ABD ile benzer değerlere sahip ülkeleri cesaretlendirmek için kullanmak istediğini dile getirdi.

16-17 Mart tarihlerinde Abbas ve Abdulhekim İdris, Uygur meselesini görüşmek üzere Çek milletvekili Marek Hilser ve meclis başkan yardımcısı Jiri Oberfalser ile de bir araya geldi. Çek Bilimler Akademisi Şarkiyat Araştırmaları Enstitüsü’nde araştırmacı olan Andrej Klimes, Abbas ve Abdülhekim İdris’in Prag’daki etkinliklerine de eşlik etti.

İngilizce bilen ve her zaman Uygur sorunuyla ilgilenen bu kişi, Çek halkının Uygur sorunu konusundaki bilgisinin durumu ile ilgili sorumuzu yanıtladı. Ama yeterli değil. “Bu konu Çek halkına daha fazla duyurulmalı.”

kaynak: http://uygur haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir