Çin yönetimi Uygur Türkü kadınlara zorla kürtaj uyguluyor!

Uygur Hareketi Başkanı Ruşen Abbas, Uygur Türkü kadınların zorla Çinli erkeklerle evlendirildiğini ve zorla kürtaja maruz kaldığını bildirdi. Çin’in soykırım suçları hakkında değerlendirme yapan Abbas, Pekin yönetiminin Doğu Türkistan’da işlediği suçları 5 madde ile sıraladı.

Uygur Hareketi Başkanı Ruşen Abbas, Tayvan ve Japonya’da düzenlenen Çin’in Uygur Türklerine uyguladığı soykırım politikalarıyla ilgili düzenlenen programlara katıldı. Abbas, Uygur Türkü kadınların zorla Çinli erkeklerle evlendirildiğini ve zorla kürtaja maruz kaldığını söyledi. Abbas ayrıca (BM) Birleşmiş Milletlere çağrıda bulunarak “Uygur soykırımını durdurmak için harekete geçmeliler” ifadelerini kullandı.

China's Intensifying Crackdown on Uighurs Extends Overseas | The Takeaway |  WNYC Studios

ÇİN’İN DOĞU TÜRKİSTAN’DAKİ SOYKIRIM SUÇLARI

Çin’in soykırım suçları hakkında değerlendirme yapan Abbas, Pekin yönetiminin Doğu Türkistan’da işlediği suçları 5 madde ile sıraladı.

1. Uygur kadınlarını Han Çinli erkeklerle evlenmeye zorlamak
2. Uygur Türklerinin kültürü ve dini değerlerini yasaklamalar ile bastırmak
3. Uygur nüfusunu zamana yayıp sayılarını azaltarak yok etmek
4. Doğu Türkistan’da yaşayan Uygur Türkleri, Kazak Türkleri ve Kırgız Türkleri başta olmak üzere diğer tüm Müslüman Türk grupları fiziksel ve kültürel olarak asimile ederek yok etmek
5. Diğer etnik soykırıma yönelik politikaları

Çin, Uygur Türkü kadınlara zorla kürtaj uyguluyor! - QHA - Kırım Haber  Ajansı

UYGUR TÜRKÜ KADINLAR EVLERİNDE GÖZETLENİYOR!

Abbas, Çin Komünist Partili (ÇKP) 1 milyondan fazla etnik Çinli memurun, Doğu Türkistan’da Uygur Türkü kadınları kontrol etmek için görevlendirildiğini bildirdi. Hamile olan Uygur kadınların cinsel istismara uğradığını ya da zorla kısırlaştırıldığını belirtti.

“MİLYONLARCA UYGUR TÜRKÜ ÇOCUK TOPLAMA KAMPLARIDA”

Ruşen Abbas, “Milyonlarca Uygur Türkü çocuk, toplama kampları ya da yatılı okullara yerleştirilerek, Uygur kültürünü inkar eden ve birer Çinli olduklarını ‘itiraf’ eden kişilere dönüştürülüyor. BM başta, tüm dünya ülkeleri ÇKP yönetiminin insan onuru, demokrasi, hak ve özgürlüklere açtığı topyekûn savaşına karşı koymalı ve Uygur soykırımını durdurmak için harekete geçmelidir” ifadelerini kullandı. 

Kaynak : QHA

DUK Vakfı

Erkin kullaniyor .

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir