Doğu Türkistanlı Öğrenciler İçin 2023-2024 Eğitim Yılı Burs Başvurusu Başladı

Dünya Uygur Kurultayı Vakfı tarafından her sene düzenli olarak devam etmekte olan Doğu Türkistanlı Öğrencilere Yönelik  burs ihtiyaçları tespit ederek destek oluyor 

Neden Bu Burs Programı?

Türkiye de yaşayan Uygur gençlerinin Maddı sıkıntı çekmeden en iyi eğitimini alması için bu programı devam ediyoruz.

Eğitim, kültürel mirasımızın ve toplumsal gelişimimizin temel taşıdır. 

Kim Başvurabilir? 
Programımız, Türkiye’de eğitim gören ve maddi zorluklarla karşılaşan Uygur gençlerine yöneliktir. Lisans, yüksek lisans veya doktora öğrencisi olmanız fark etmez; Önemli olan potansiyeliniz ve kararlılığınızdır.

Başvuru Süreci: 
Başvurular 13 Eylül 2023 tarihinde başlayacak ve 25 Eylül 2023 tarihinde sona erecektir. Başvuru yapmak için bu formu doldurmanız gerekmektedir. Başvuruda istenilen belgelerin tam ve eksiksiz bir şekilde sunulması önemlidir.


Başvuru Yapmak İçin : Burs Başvuru Formu




 Doğu Türkistanlı Öğrenciler İçin 2023-2024 Eğitim Yılı Burs
Doğu Türkistanlı Öğrenciler İçin 2023-2024 Eğitim Yılı Burs Talep Formu

Başvuru formu burada: Burs Başvuru Formu

DOLKUN İSA’NIN AVUKATLARI: UMUT VERİCİ

Dünya Uygur Kurultayı Başkanı Dolkun İsa’nın Türkiye’ye giriş yasağının kalkıp, kalkmayacağı bugün gerçekleşecek kritik mahkemede belirlenecek.

Dolkun İsa'nın Türkiye’ye giriş yasağı!

Dünya genelindeki bütün Uygur sivil toplum kuruluşlarının çatı organizasyonu Dünya Uygur Kurultayı’nın Başkanı Dolkun İsa’nın Türkiye’ye giriş yapıp yapamayacağına dair karar 8 Haziran 2021’de yapılacak mahkemede karara bağlanacak. Türkiye’ye girişi 2008’de yasaklanan Dolkun İsa’nın bu yasağa yaptığı yasal itirazın sonucu bu mahkemede alınacak kararla belirlenecek. Dünya Uygur Kurultayı Başkanı İsa’nın giriş yasağının kalkıp kalkmayacağı, Türkiye’nin Doğu Türkistan davasına verdiği değeri göstermesi açısından kritik öneme sahip olarak değerlendiriliyor.

Devam