9 Aralık Uygur Soykırım Günü Basın Açıklaması

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı uygurlu-muslumanlardan-9-aralik-uygur-soykirim-gunu-nedeniyle-basin-toplantisi-8a258a61-1.jpg

Doğu Türkistan’da Çin, özellikle Türk Müslüman halklara uygula geldiği asimilasyon politikasını 2016 yılından itibaren, sözde mesleki beceri eğitim merkezleri yalanı ile aleni olarak toplama kampları inşa ederek 1 ila 3 milyon Uygur, Kazak ve diğer Müslüman Türk halkı kamplarda olacak şekilde dönüşümlü olarak tutmakta ve hala devam etmektedir. Kamplara kapatılanlar arasında çok sayıda Uygur bilim insanı, üniversite hocaları, doktorlar, yazarlar, din adamları, memurlar, yöneticiler, sanatçılar, sporcular, iş insanları, esnaflar, öğrenciler bulunmaktadır. 

Devam

BEIJING 2022 SOYKIRIM OLİMPİYATLARINI BOYKOTA ÇAĞRI BASIN AÇIKLAMASI

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı Beijing-2022-Kis-Olimpyat-Boykot-12-741x1024.jpg

Dünya Uygur Kurultayı Vakfı olarak bugün, dünyanın pek çok yerinde düzenlenmekte olan Beijing 2022 Kış Olimpiyat Oyunlarını protesto ve boykot çağrısının Türkiye etkinliğini gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Beijing 2022 bir Soykırım Olimpiyatıdır. Türkiye Cumhuriyeti devletinden bu olimpiyatlara diplomatik boykot uygulamasını talep ediyoruz. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesinin en alt düzeyde temsilci göndermesini, sporcuların mümkün ise kendi inisiyatifleri ile boykot etmelerini, medya kuruluşlarının Çin’in propaganda aracına dönüşmemesini, Beijing 2022 Kış Olimpiyatlarıyla ilgili yayınları minimuma indirmelerini veya hiç yayınlamamalarını ve Türk halkının da bu soykırım olimpiyat oyunlarını seyretmeyerek, sosyal medyalarda paylaşmayarak en düşük düzeyde bile olsa tepkilerini göstermesini istiyoruz.

Devam

ÇİN’İN BİR DÖNEM KAMPLARDA TUTTUĞU UYGUR TÜRKLERİ: “KAMPLARDA KALANLAR SADECE İŞKENCE GÖRMEDİ, TECAVÜZE DE UĞRADILAR”

Çin’in bir dönem toplama kamplarında tuttuğu Uygur Türkü emekli memur Gülbahar Hatiwaji ve 26 yıllık öğretmen Kalbinur Sıddık, o dönem yaşadıkları sıkıntıları ANKA Haber Ajansı’na anlattı. Hatiwaji, “Tuvalete bile sadece onların istediği zamanlarda gidebiliyorduk. Kadınlara yılda iki kez ne olduğunu bilmediğimiz bir iğne yapıyorlardı” dedi. Kamplarda öğretmenlik yapmaya zorlanan Sıddık ise “Kamplarda kalanlar sadece işkence görmedi, tecavüze de uğradılar. Şahit olduğum ve yaşadığım hiçbir şeyi unutamıyorum. Türkiye’den, Uygurlar tamamıyla yok olmadan yardım talep ediyorum” diye konuştu. 

Devam

DOĞU TÜRKİSTAN’IN İŞGALİNİN 72. YILI BASIN AÇIKLAMASI

Bir Hidayetullah Oğuzhan dahil 9 kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava görseli olabilir

Aziz Türk milleti, değerli basın mensupları;Bugün 1 Ekim 1949 tarihinde ilan edilen işgalci Çin’in 72. kuruluş yıl dönümüdür. Hâkimiyet kurduğu topraklar üzerinde yaşayan 100 milyonlarca insanı katlederek soykırımcı temeller üzerine inşa edilen Çin; işgal ettiği Doğu Türkistan, Tibet ve İç Moğol bölgelerini kuruluşundan bu yana asimilasyon ve soykırım politikalarına maruz bırakmaktadır.

Devam

Dünya Uygur Kurultayı Başkanı Sayın Dolkun İsa’nın Türkiye’ye Giriş Yasağı Kaldırıılsın

Dünya Uygur Kurultayı (DUK) Başkanı Sayın Dolkun İsa Doğu Türkistan’ın lideri İsa Yusuf Alptekin’in oğlu, Dünya Uygur Kurultayı’nın  eski kurucu başkanı olan Erkin Alptekin’i hastanede ziyaret etmek için Cenevre’den 18 Eylül 2021 günü saat 01:30’da Ankara Esenboğa Havalimanına inmesi sonrası Türkiye’ye girişi engellendi ve hakkında yeni bir giriş yasağı konduğu avukatına sözlü olarak bildirildi.  Nedeni ise , Dolkun İsa Türkiye kamu düzeni için tehdit teşkil ediyormuş. 

Devam